Hamnen i Sigtuna är skyddad för nästan alla vindar innanför en betongpir, som byggdes 1971.
Inne i hamnen har vi även flytbryggor, och disponerar 250 platser i hamnen och c:a 30 platser vid bryggor längs med strandpromenaden. Sigtuna Båtklubb arrenderar hamnen av Sigtuna kommun.

På pirnocken finns en fyr (N59.36,79´  E17.42,85´) för insegling i mörker, dessutom är hamnen upplyst nattetid. Farleden har en masthöjdsbegränsning på 18 meter vid järnvägsbron i Stäket i den speciella båtsportsled under västra delen av bron, annars 16,5 meter.

Toaletter och dusch finns i huset bredvid Hamnpaviljongen.

Läs mer om vår gästhamn här

Hamnkapten nås säkrast på telefonnummer 0702 66 89 00, eller på 08-592 555 51 som går till klubbhuset i hamnen.
Klubbhuset, som också benämns Hamnpaviljongen, var tidigare biljettkontor och väntsal när Sigtuna trafikerades med passagerarbåtar.

Välkommen till vår fina båthamn !

Mat och dryck

I hamnen finns tre restauranger, Våfflan hamnkrog och bar som serverar utmärkt mat och dryck, konferenshotellet 32 rum och kök samt restaurangbåten/kvarterskrogen Båthuset Krog & Bar som har fullständiga rättigheter och ett fantastiskt kök!

bryggor-i-hamnen