Sommarläger 2020

Vi har har 10 platser på varje läger. Kostnad 1800kr för 5dgr. Dessutom tillkommer Medlemskap i SiBK. Medlemsavgift i Sigtuna båtklubb är obligatoriskt för alla. Det ingår även en försäkring i medlemsavgiften som alla som skall vara med i vår verksamhet måste ha..

FULLBOKAT!

Vi har anordnat sommarkurser i mer än två decennier, och vi är SSF-certifierade! Detta betyder att vi nu följer Svenska seglarförbundets utbildningsplan för alla våra kurser. Våra ledare har utbildats enligt SSFs riktlinjer och vi följer samma kursplan som de flesta av Sveriges båtklubbar använder för sina seglarläger. Har man klarat en SSF-kurs på annan ort så kan seglaren fortsätta sitt seglande i Sigtuna, med samma förutsättningar som de andra seglarna. Segling är kul och med bättre förutsättningar blir seglingen ännu roligare. Vi ser fram emot att få träffa dig under våra sommarläger!

Nybörjarkurs
Krav: Minst 8 år, Simkunnig 200 meter

Det här lägret passar dig som aldrig har seglat tidigare eller kanske har provat på att segla. Vi lär oss grunderna, båtens delar, de olika segelsätten och sjövett. Genom lekar på vatten och land, kapsejsningsövningar och att segla enklare banor bekantar vi oss med optimistjollen och skaffar oss sjövana. Dessutom kommer vi att göra en längre dagsutflykt under veckan. Efter avklarad vecka avslutar vi med tårtkalas och möjligheten att skaffa bronsmärket, som visar att seglaren klarar sig själv på vattnet och öppnar möjligheten att gå fortsättningskursen, för ännu mer utveckling. På dessa läger jobbar vi och lär oss mycket, och framförallt har vi väldigt roligt.
Efter genomfört läger ingår möjligheten att delta och låna båt (i mån av tillgång) på jolleklubbens onsdagsträningar under hela säsongen. Vi ser gärna att du deltar i detta.

Fortsättningskurs Ungdom
Krav: Minst 8 år, Simkunnig 200 meter, genomfört nybörjarkurs/bronsmärket

Nybörjarkursen täcker grunderna inom segling, och man kan alltid utvecklas och tekniker kan finputsas. Våra duktiga ledare ser till att alla får en utmaning att jobba med. Vad sägs om att lära sig att segla snabbt på banan och kunna göra snygga och snabba stagvändningar? Vi som är med på detta läger seglar i alla väder och har god motivation. På detta läger får seglarna testa på tävlingsbanor.
Teorilektioner ingår också. t.ex. väjningsregler, grundläggande skötsel, trim av båtar och segel ingår i kursen. Efter det här lägret är du säker på båtens alla delar, behärskar alla segelsätt och har god sjövana. Målet är att ha lika roligt som under nybörjarkursen, och att bli en bättre seglare. Efter avlutad kurs har vi tårtkalas och seglarna kan då skaffa silvermärket, vilket öppnar vägen till kappseglingskursen.
Efter genomfört läger ingår möjligheten att delta och låna båt (i mån av tillgång) på jolleklubbens onsdags- och lördags-träningar under hela säsongen. Vi ser gärna att du deltar i dessa träningar

Båtar
Under seglarlägren använder vi oss främst av den klassiska optimistjollen. Det kommer även finnas möjlighet att pröva på våra två andra båttyper som är Laser och 2-krona.
På våra vuxenläger kommer vi att framförallt segla 2-krona och även Laser som kräver lite mer erfarenhet av segling.
2-kronan är en tvåmansjolle med storsegel och fock som är lämpliga för 2-4 personer och som är en mycket bra nybörjarjolle. Laserjollen är en enmansjolle men kan även seglas av två personer. Laserjollen kräver lite mer seglingserfarenhet

Våra ledare
Våra ledare består av ungdomar mellan 16 och 25 år. De flesta har varit ledare i flera år och har genomgått ledarutbildning hos Svenska seglarförbundet. Vi har genom åren fått mycket positiv kritik och stor uppskattning från både barn o föräldrar. Som backup till våra ledare finns alltid en vuxen tillgänglig per telefon och som med kort varsel kan ansluta till lägret.

Huvud instruktör
Amanda Wieland (5års erfarenhet, certifierad grön tränare samt ansvarig instruktör från SSF)

Instrukör
Axel Wieland (3års erfarenhet, certifierad grön tränare)

Viktigt att tänka på
Vissa barn kan tycka det är ”läskigt” att vara i en liten båt på ”öppet” vatten och alla barn är inte mogna för eller uppskattar segling och vattenlekar. Våra ledare är duktiga på att hantera dessa situationer men vi kan givetvis inte garantera att vi kan få alla barn att gilla segling. Föräldrar får givetvis vara med under veckan men vi ber Er att inte påverka eller ingripa i verksamheten förrän ledarna ber om er medverkan. Om ni har synpunkter på verksamheten eller på hur våra ledare agerar ber vi Er ta kontakt med den vuxenansvarig som finns tillgänglig för just Ert läger. Namn och telefonnummer till vuxenansvarig får ni vid första dagens upprop.

Utrustning att ha med på lägret

• Flytväst utan krage
  • Minst 2 par skor
  • Regnkläder/bra jacka
  • 2-3 ombyten
  • Badkläder+handuk
  • Lunch och vattenflaska
  • Solkräm

OBS! Ingen micromat o dyl. som måste värmas

Medlemsavgift i Sigtuna båtklubb
Avgiften är 100kr för junior upp till 19år. Medlemsavgift för hel familj är 250kr.
Avgiften skall betalas in på BG: 5622-7382 Sigtuna Båtklubb.
Ni som skall gå seglarläger kommer att få inbetalningsinfo via e-mail för både kurs och medlemsavgift.